PRZECHOWYWANIE PRODUKTÓW

Przechowywanie produktów - jak to robić?

 

Generalnie najlepszym  miejscem przechowywania tak pysznych gryzaków i smaczków jest psi brzuszek :) ale zanim do niego trafią to produkty:

- nie muszą być przechowywane w lodówce

- należy przechowywać w temperaturze pokojowej lub w chłodnym miejscu

- należy przechowywać w suchym miejscu, najlepiej z dala od działania promieni słonecznych

- jeśli są pakowane to po otwarciu można uszczelnić opakowanie (szczególnie jeśli chodzi o karmy), gryzaki nie muszą być szczelnie zapakowane a nawet sugeruje się, żeby były rozpakowane z folii jeśli to możliwe (dotyczy szczególnie np. racic dzika lub nosków wołowych)

- mogą mieć czasem biały nalot i jest on efektem naturalnej krystalizacji składników mięsa - nie ma wpływu na jakość wyrobu

- gryzaki i przysmaki to produkty naturalnie suszone a ich minimalna przydatność do spożycia wynosi 12 miesięcy od daty produkcji. Jeśli coś by się z nimi stało (poza pożarciem :) to prosimy o kontakt

 

Produkty najlepiej stosować jako urozmaicenie zrównoważonej diety lub jako nagrodę i pod nadzorem właściciela.

Pamiętaj, żeby koniecznie zapewnić psu dostęp do świeżej wody.

Pamiętaj - produkty mogą plamic tkaniny i dywany - w końcu to naturalne, suszone kawałki mięsa lub kości :)

Nie do spożycia przez ludzi.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl